Пълен е ефирът с мечти най-различни!
Малки балончета с желания лични.
Всяко носи своя личен цвят,
своя неповторим аромат.
Разминават се, срещат се, пукат се там.
Като хората долу се щуркат насам и натам.
А аз се напрягам да видя един огромен балон!
Усмихнат! С хобот! Един щастлив слон!
Слон, обединил много мечти!
Слон, показващ ни как общото блести!
Как една обща мисъл покорява мечти!
Как всички заедно местим планини!
Но, няма такава мечта!
И там, като долу е само суета!
И се усмихвам с надежда: да, бе!
Това е само в нашето, БГ небе!
Ако малко поввче се взра,
Ако прехвърля граница, поне една,
Ще видя моята слон - мечта!
И там, във нея ще съм и аз,
съединена в едно с всички вас!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados