23 июл. 2018 г., 01:49

Мечти 

  Поэзия
287 2 15

Пълен е ефирът с мечти най-различни!

Малки балончета с желания лични.

Всяко носи своя личен цвят,

своя неповторим аромат.

Разминават се, срещат се, пукат се там.

Като хората долу се щуркат насам и натам.

А аз се напрягам да видя един огромен балон!

Усмихнат! С хобот! Един щастлив слон!

Слон, обединил много мечти!

Слон, показващ ни как общото блести!

Как една обща мисъл покорява мечти!

Как всички заедно местим планини!

Но, няма такава мечта!

И там, като долу е само суета!

И се усмихвам с надежда: да, бе!

Това е само в нашето, БГ небе!

Ако малко поввче се взра,

Ако прехвърля граница, поне една,

Ще видя моята слон - мечта!

И там, във нея ще съм и аз,

съединена в едно с всички вас!

 

 

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??