Ако можех да имам едно,
малко, спретнато, мое казино –
бих продавал чалъми ангро,
на всеки ербап Арлекино.
Ако можех да бъда поне,
кардинал в африканска държава –
щях да имам народ от овце,
които да стрижа и щавя.
Ако можех да бъда магнат,
оръжеен и с мъничко сонди –
щях тогава да купя Багдад,
без пари, чрез няколко бомби.
Ако имах аз в свойте ръце,
президентския стол на Богота –
то, продавал бих от сърце
на Америка, хубава кока.
Ако бях олигарх от Москва –
щях да имам страна необятна
и Европа на колена,
бих поставил с ръка, акуратна.
Де да можех да бъда масон –
щях да имам собствена ложа
и тогава над всеки закон,
щях да бъда и с хляба, и с ножа.
Ала пък, разгеле, ако бях
печатар на зелени банкноти...
Щях световен да бъда монарх –
господар на всички деспоти.
Но сега, аз съм просто мъжле
и жена ми под чехъл ме мачка...
Що не станах барем, ченге? –
Щях с пердах, да и сложа спирачка!
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados