28 abr 2007, 22:16

Медена песен 

  Poesía
765 0 1
 

- Мони, хайде да играем навън!

- Навън, в този студ? Вие добре ли сте?

- А ти мед ядеш ли?

- Понякога.


- Затова ти е студено!


Който редовно си похапва мед,

никога не чувства нито студ, ни лед,

Ако всяка сутрин  мед си близваш  ти,

зиме със шейната навън ще летиш!

- Ами грипа?

Че за грипа е най-страшна ваксина

тъмният  мед, туй го знаят  малцина,

ако вече имаш възпаление,

светлият мед е твое  спасение!



И затова!


Сутрин, обед, вечер по малко медец,

дава свежи сили и ставаш храбрец.

И нека тази песен да литне като ек,

навред по земята през новия век!

© Даниела Челебиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??