- Мони, хайде да играем навън!
- Навън, в този студ? Вие добре ли сте?
- А ти мед ядеш ли?
- Понякога.
- Затова ти е студено!
Който редовно си похапва мед,
никога не чувства нито студ, ни лед,
Ако всяка сутрин мед си близваш ти,
зиме със шейната навън ще летиш!
- Ами грипа?
Че за грипа е най-страшна ваксина
тъмният мед, туй го знаят малцина,
ако вече имаш възпаление,
светлият мед е твое спасение!
И затова!
Сутрин, обед, вечер по малко медец,
дава свежи сили и ставаш храбрец.
И нека тази песен да литне като ек,
навред по земята през новия век!
© Даниела Челебиева All rights reserved.