Мегдан
У наше село
се вие ‘оро големо.
Баба Цона
държи акордеона.
Дедо Юли
тропа цървули,
а на детето
дали кеменето.
Вдига се врява голяма
точно насред мегдана.
Котката жалка
взе да мърмяука.
Изплаши се и кучето
от врявата на внучето.
Туй големо веселие
свика целото население.
© Мими Todos los derechos reservados