Група столични кокетки
учредиха клуб "Естетки":
– Готвим, чистим и перем,
мием, гладим и плетем...
Но жени сме благородни
за дела богоугодни –
дирим лек за болка чужда,
за човек в голяма нужда!
Първа се изказа Сийка –
весела и мераклийка.
Тя посочи свръхпроблем:
– В блока имаме ерген --
много умен е, имотен,
симпатичен, но... самотен!
Помощта ни заслужава!
А Великден наближава!
Каки, лели, баби – всички
вкупом грабнаха боички.
На адреса щом пристигнаха,
страшна олелия вдигнаха.
Но нашариха яйцата
на ергена женорята.
Той пък радостно се пъчи,
че с яйца е... пъдпъдъчи!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados