Месечко, разкажи ù как я искам в мойте ръце!
Как ставам сутрин в пет да изпроводя Тъмнината...
Как стържа до синьо едно уморено лице...
Разкажи ù, бе Месечко, че ми вади душата...
Разкажи ù, за пет лъжици "Нес" и за топла водица...
Разкажи как мечтая косите ù на моето рамо...
Разкажи ù, че в сърцето си нося за нея свещица...
Разкажи ù, че тя ми остана... Единствена... Само...
Разкажи ù, как я мечтая в сънища страшни,
дето тихо ми шепне, че мене обича...
Разкажи ù, за моите друми кални и прашни...
Разкажи ù, как под бука в аязмо изтичам...
Разкажи ù, бе Месечко!!! Стига гони звездите!
Вечер... Щом легне... Щом затвори очи...
Щом по твоите длани си разстели косите,
зарад мен, по ресниците, целувка дари!!!
- - -
ТЕ БЯХА В МОЯТА ГРАДИНА - you Tube
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados
дето тихо ми шепне, че мене обича...
Разкажи ù, за моите друми кални и прашни...
Разкажи ù, как под бука в аязмо изтичам..."