7 feb 2018, 10:20

Месопустна 

  Poesía » Otra
280 0 0

С кривите капли дойде февруари

в месопустната седмица тупна

зимата хвърли в лицата шамари

на грешната плът целокупна.

 

Жената запецна топора от думи

и в търлъци лисичи опашка подви

поглед разтвори в сластни локуми

и ръбовете ми честни до дъно изпи.

 

Тиквата стопли във фурната нежна

воденичния камък в косата си скри

месата разголи на бурята снежна

за поста душата червива смири.

© Станимир Енчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??