Не искам да съм борбено момиче!
Омръзна ми напразно да опитвам
на клетката да счупя катинара.
А вътре да навъртвам километри
пред публика със извратена милост
към неуморната луксозна мишка.
Омръзна ми!
От Господ ще измоля
в домашна котка да ме прероди -
да могат да ме хранят, да ме галят,
да могат да ме носят на ръце.
А ако стопаните за миг ме пуснат,
да обикалям улиците пусти -
с надеждата в една дъждовна вечер
линейката, изникнала внезапно,
към котешкия Рай
да ме запрати.
© Бианка Габровска Todos los derechos reservados