2.11.2008 г., 23:17 ч.

Метаморфоза 

  Поезия » Бели стихове
837 0 26

Не искам да съм борбено момиче!

Омръзна ми напразно да опитвам

на клетката да счупя катинара.

А вътре да навъртвам километри

пред публика със извратена милост

към неуморната луксозна мишка.

 

Омръзна ми!

                            От Господ ще измоля

в домашна котка да ме прероди -

да могат да ме хранят, да ме галят,

да могат да ме носят на ръце.

 

А ако стопаните за миг ме пуснат,

да обикалям улиците пусти -

с надеждата в една дъждовна вечер

линейката, изникнала внезапно,

към котешкия Рай

                                    да ме запрати.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??