Рекламите разтварят свойто цвете
над вече празния перон.
“Вратите се затварят…Отстъпете..”
Сълза пътува в първия вагон.
Без пътеводното небе,
подведена от релси груби,
обидата като дете
под този град ще се изгуби.
…..
А във тунела на метрото
ще има своята следа,
сълза изгубила окото
-последната сълза.
© Георги Динински Todos los derechos reservados