15 ago 2024, 17:35

Милениум 

  Poesía » Filosófica
82 0 1

МИЛЕНИУМ

 

Синее здрачината и денят

се спуска в стръмнините на безкрая.

По улиците – в глобуси без цвят,

кълби неон с илюзия за Рая.

 

И дюнерджии с тежък аромат

нарапчиво пленяват мойта мисъл.

Пред тях – замаян, се върти цял свят,

със дъх на лук и пилешко вмирисан.

 

Трамваите по спирките дрънчат,

поглъщат хора, чанти и обувки.

И тази нощ сиротни ще сме, брат,

а по стъклото самотата чука.

 

Пропити от охолоство и разврат,

въртят се сериалите безвкусни.

Как в щампа всяко чувство се побра

и злият дух отдавна е изпуснат?

 

Подай ръка и с мене повърви,

калта прескачай, плочките разбити.

Дано щом пукнат първите зори,

намерим път – да тръгнем към звездите.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??