Примират в страх сърцата,
свива се душата.
Хлад във времето настава,
небето цяло потъмнява.
Моля Ти се, Боже,
милост – моля покажи,
водата от небето спри,
за людете се погрижи.
Бог изпраща знак
на всички от земята.
Ще настане ад,
ако не се покай човекът.
На колене застани,
в молитва помоли
Бог да ти прости,
обходата наша да промени.
Зле ще си изпатиш,
цена висока ще платиш,
ако не се промениш,
с Бога не се помириш.
Дълго Бог ни търпи,
изпраща ни стрели,
промени в слънце и звезди,
предупреждава с болест и беди.
Човеците нехаят,
но трябва да знаят:
ако не се покаят,
горко ще ридаят.
Белезите веч напират,
бели са житата,
часовникът отмерва час,
време последно настава.
Бог небето ще заключи
уши, очи затвори,
молитва-отговор
не ще получи,
докато на смирение не ни научи.
© Доми Todos los derechos reservados