14 мая 2010 г., 16:05

Милост 

  Поэзия » Другая
526 0 0

Примират в страх сърцата,

свива се душата.

Хлад във времето настава,

небето цяло потъмнява.

 

Моля Ти се, Боже,

милост – моля покажи,

водата от небето спри,

за людете се погрижи.

 

Бог изпраща знак

на всички от земята.

Ще настане ад,

ако не се покай човекът.

 

На колене застани,

в молитва помоли

Бог да ти прости,

обходата наша да промени.

 

Зле ще си изпатиш,

цена висока ще платиш,

ако не се промениш,

с Бога не се помириш.

 

Дълго Бог ни търпи,

изпраща ни стрели,

промени в слънце и звезди,

предупреждава с болест и беди.

 

Човеците нехаят,

но трябва да знаят:

ако не се покаят,

горко ще ридаят.

 

Белезите веч напират,

бели са житата,

часовникът отмерва час,

време последно настава.

 

Бог небето ще заключи

уши, очи затвори,

молитва-отговор

не ще получи,

докато на смирение не ни научи.

 

© Доми Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??