Червени, сини, жълти и зелени...
Добре, че още няма и кафяви!
На болни цветове сме разделени,
а не на бит, на етнос и на нрави...!
И всички дърпат чергата към себе си!
Взаимно със ненавист се ругаят!
Живеем в лабиринти и във ребуси!
А няма изход! И не идва краят!
Безкраен сякаш хаосът изглежда,
във който сме завихрени жестоко!
И губим вече всякаква надежда,
че можем да вървим в една посока!
„Разделяй и владей!” Така било е...
Така е днес... Така ще бъде утре...
На жегата в прохладното усое
се кефят само тузове и мутри...!
И всичко е за сметка на народа!
Защото под краката му гори!
България в нокдаун е – на пода!
И няма кой до девет да брои!
© Чавдар Тепешанов Todos los derechos reservados