15.04.2014 г., 20:50 ч.

Милост за родината! 

  Поезия » Гражданска
424 1 0

Червени, сини, жълти и зелени...

Добре, че още няма и кафяви!

На болни цветове сме разделени,  

а не на бит, на етнос и на нрави...!

 

И всички дърпат чергата към себе си!

Взаимно със ненавист се ругаят!

Живеем в лабиринти и във ребуси!

А няма изход! И не идва краят!

 

Безкраен сякаш хаосът изглежда,

във който сме завихрени жестоко!

И губим вече всякаква надежда,

че можем да вървим в една посока!

 

„Разделяй и владей!” Така било е...

Така е днес... Така ще бъде утре...

На жегата в прохладното усое

се кефят само тузове и мутри...!

 

И всичко е за сметка на народа!
Защото под краката му гори!

България в нокдаун е – на пода!

И няма кой до девет да брои!

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??