Има ли причина този който не обича да се буди всеки ден?
А какво ли лъжат ни очите на човек във самота вглъбен?
Във стаята ни тъмна нощ затваряща очи,
единият от нас ще гледа влюбено до като другия невинно спи.
И тази тишина и този негов поглед,
тоя неин сън забиват нокти
и не пускат любовта на вън.
От нокти тя изплъзваше се лесно всеки път,
но пак реши да ги погледа за пореден път.
Единият пробуди се и тя огледа се във сънените му очи - видя се там,
дори усети нещо непознато... свян.
Надникна след това и в нейните очи
и мигом ноктите в които бе приклещена я пуснаха да отлети.
Обърна се да ги погледне за последно и си рече -
живях във стаята им три години стига вече..
Мъжът разсънен стана и насмешливо попита -
Прозорецът защо открехнат е, нима някой ще отлита?
© Евгени Илиев Todos los derechos reservados