Издължени, очите на времето,
като книжен фенер ми превъртат деня.
Ритуално убила проблемите,
медитира у мен самурайска душа.
Тези мои минути избрани са
да ме водят на езерно тиха вода,
да ми сочат пътека в нирваната -
тайно място за бягство и да съм сама.
Мандрагорови корени - вените,
като Буда обръщам навътре око.
И израствам на ръст до вселените,
пък съм само оризово, малко зърно.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Todos los derechos reservados