МИСЛИ
Дали на някого във този свят
ти можеш малко да разчиташ,
когато оня, във когото вярваш,
и пет пари за теб не дава?...
Май не можеш да намериш
човек, с когото да си искрен,
с когото честно да споделяш ти
дори и скритите си мисли.
А трудно е да се живее сам,
на никого да нямаш вяра
и никой да не вярва в тебе –
ненужен, непотребен, изоставен...
И все пак – тъй е по добре,
отколкото с лъжи да те примамят,
да късаш от душата си за някой друг,
а най-подир – да ти се подиграят...
Защо са хората такива?
Защо интриги все плетат?
Защо не смееш да им вярваш?
А само те умеят да тешат!
А само те умеят да тешат...
14.04.1985г.
Свищов
© Калин Найденов Todos los derechos reservados