4 ene 2012, 14:09

Младост, прощавам ти всичко 

  Poesía
817 0 4

Младост, прощавам ти всичко

 

Младост, прощавам ти всичко -

мръсните дънки и грешките.

Губиш, печелиш, обичаш

и все си горе на черешата.

 

Младост, така си наивна,

чупиш прозорци и бягаш.

Къса пола ти отива

и със грима да си лягаш.

 

Руса, със ярко червило,

скиташ по тротоарите,

с малко тъга, но мило,

цъкат след тебе старите.

 

Младост, каква си красавица,

нямаш ни страх, ни задръжки.

Ти, романтична нахалнице,

пиеш и плащаш по мъжки.

 

Младост, прощавам ти всичко -

тъй не обичам есен.

Само върни се, младост,

като във старата песен.

© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??