Младост, прощавам ти всичко
Младост, прощавам ти всичко -
мръсните дънки и грешките.
Губиш, печелиш, обичаш
и все си горе на черешата.
Младост, така си наивна,
чупиш прозорци и бягаш.
Къса пола ти отива
и със грима да си лягаш.
Руса, със ярко червило,
скиташ по тротоарите,
с малко тъга, но мило,
цъкат след тебе старите.
Младост, каква си красавица,
нямаш ни страх, ни задръжки.
Ти, романтична нахалнице,
пиеш и плащаш по мъжки.
Младост, прощавам ти всичко -
тъй не обичам есен.
Само върни се, младост,
като във старата песен.
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени