1 sept 2018, 18:57

Младостта отминава 

  Poesía
282 0 3

Младостта отминава, 
мимолетна и кратка.
Оставя си по една

нерешена загадка.

Преметнала дръзко

крак върху крак с

незапазено място

в бързия влак…

небрежна и сладка,

брои- гара след гара,
любопитно се визира

в другите пътници.

 

Младостта отминава, 
ненадейно, без поздрав, 
настъпила грубо

няколко лелки,

възмущава критиците, 
мрънкащи долу пред блока

и лети подир птиците

без да и пука.

 

Младостта отминава,

търсеща нещо,

чака някого, някъде

на измислена среща,

вярва още в приказки,

които наяве отрича,

изживява мечтите си

и без да се сбъдват.

 

Младостта отминава,

така непохватна,

превръщаща в спомени
несръчно подхвърлени 
свалки, суетно наконтена,

изкълчила глезен,

се оглежда във витрините
търсейки себе си.

 

Младост, не отминавай,

остани още малко,

боядисай в ярко косите, 
татуирай се цялата,

напий се до козирката,

дори се надрусай…

и забрави да си ходиш!

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??