19 nov 2015, 18:37

Млъкни, камбано 

  Poesía » Otra
696 0 10

Млъкни, камбано

 

Защо тъй кобно плачеш, камбано?

Защо тез сълзи в очите, звънарю?

И в туй пепелище, толкова рано -

защо с лопата дошъл си, гробарю?

 

Забулва сърцето нов, траурен креп

и глухо запява „Гробар съм.. гробар”.

Камбана съм тъжна (вече без теб).

Стене въжето – а аз съм звънар.

 

Защо плачеш,  Душо, ничия -

по мъртвец ли пак чезнеш?

Пътник си - пътник без мисия

и дириш гроб - да отседнеш.

 

Млъкни, камбано, скръбна -

звънарят  се люшка обесен.

Ти не пееш, о Блудна -

трупът му, „люлее” Твоята песен.

 

Рене

 

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??