16 oct 2015, 9:48

Многолика 

  Poesía » De amor
353 0 2

Многолика


Всяка любов

              е различна

изгрев

              от син хоризонт

с палещо слънце

              мощна вълна

от земни недра,

              титанична

дълбока бездна

              която никого 

няма да върне


С едната

               гледам нощем звездите

политам в небето

                да търся безкрая

друга изпращам 

                там,в дълбините

любимо сърце

                дали ще откликне

не зная


Любов многолика,

                 в утрото ти си

зората на Еос

                 вторачен виждам

в теб Афродита

                 навсякъде царства

душата на Ерос

© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво...
  • Съгласен съм - любовта е многолика. Има една - Вагнерова - продземна и вулканична. Една небесна - ефирна и докосваща. А сърцето е мост, съединяващ всички любови в една. Поздравление за импониращата ти поезия, Гавраиле, наситена със силен, бих казал - титаничен дух!
Propuestas
: ??:??