3 nov 2018, 13:18

Множество 

  Poesía » Filosófica, Otra
449 6 8

Множество ненагледни точки

(и коя по-точно е твоя и моя)

се изсипват, като пчелички,

от кошера на свободната воля.

 

Притежават здрав разум

и завидно чувство за скептицизъм.

Ако любовта им е мед,

според вроденият оптимизъм,

 

“горчиво”-то кой го събира?

Е, с какво си подслаждат очите?

С хляб и зрелища? Със сеир?

С опита да се скрият в мъглите?

 

Непростимото е тире.

Другото – може да им простите.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??