3.11.2018 г., 13:18 ч.

Множество 

  Поезия » Философска, Друга
452 6 8

Множество ненагледни точки

(и коя по-точно е твоя и моя)

се изсипват, като пчелички,

от кошера на свободната воля.

 

Притежават здрав разум

и завидно чувство за скептицизъм.

Ако любовта им е мед,

според вроденият оптимизъм,

 

“горчиво”-то кой го събира?

Е, с какво си подслаждат очите?

С хляб и зрелища? Със сеир?

С опита да се скрият в мъглите?

 

Непростимото е тире.

Другото – може да им простите.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??