Какво е любовта, не всеки осъзнава,
но всеки знае, че кога е влюбен,
любовта му става ярка и видима,
защото той цъфти - в цялост съществува.
А слетите сърца не спират пред прегради,
че любовта от бурите не се мени
и кой твърди, че може тя да остарее,
когато в мига си е неизмерима?
Но този праг висок не е играчка,
щом е неподвластен той на времената,
но кой познава този мощен, греещ знак,
тъй често свързван като име на съдбата?
Мнозина под "любов" инстинктите разбират -
подменят я с усещания различни
и блъскат се жестоко в техните стени,
създавайки сами капана на мъглите.
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
Да, това е постоянната съставка на любовта.