11 nov 2018, 17:38

Модерни времена 

  Poesía
299 0 0

МОДЕРНИ ВРЕМЕНА

 

Сняг се сипе на парцали

и затрупа де що има,

а къщурките заспали

пушат,  вън е зима.

 

Да, ама не пушат-щото,

според нашите „умници“

модерно е да се наричат,

„финни прахови частици“.

 

Обаче....

пожар навън ако се случи

и трябва да го загасим,

друг е терминът „научен“,

не са частици, а е дим.

 

И нищо, че навън е зима,

нормално е, да е студено,

а в новините поне трима

обявиха „код червено“

 

Вълните гледам, два-три бала,

като в легена на жена ми,

а медиите, ала - бала....

било невиждано цунами.

 

Ех, тез модерни времена,

побъркват ни полека- лека,

пък всичко си е все така

както е от памтивека.

 

Авт. Весо, 11.10.2018г.

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??