29 nov 2014, 21:29

Модерно време 

  Poesía » De humor
661 0 1

                                                             „В днешно време е трудно да си мъж. Някои се отказаха.

                                                           Не е лесно и да си дама.  Доста дори  и не опитаха.”

                                        

                                                                                                                                               Прочетено в Нета

 

Във днешното модерно време

 настъпи страшна обърквация.

Ех, дяволите да я вземат

проклетата еманципация!

 

Жени със мъжки маниери

сами в живота се оправят

с деца, наука, кариери…

че и ремонти в къщи правят.

 

Работят дамите юнашки,

макар и с крехки рамена.

Редят се храбро на опашки

и плащат сметки до една.

 

А пък във къщи утешават

все безработния  съпруг.

Дори запои му прощават,

не искат да го сменят с друг.

 

То други трудно  се намират…

тъй дефицитна са порода.

И на екрана и в ефира

мъжете в рокли са на мода.

 

Красив и пъстър – сбъркан свят.

А пее се, че бил „за двама…”

Децата,  дето  днес  растат,

на татко си ще казват „ мама”.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да си го кажем по нашенски - мнозина от мъжете са женчовци... накара ме да се засмея!
Propuestas
: ??:??