Сега във писането не е модно,
романтика и красота да има,
да има патос – чувство най-изконно,
да има страсти наредени в рима.
Сега се пише тягостно, тревожно,
бездомно, разнебитено и пошло.
Така че, да е смляно и приложно,
красивото е поза – твърде просто.
В големите поети няма мода.
(Не съм от тях – не ме разбирай криво).
Тъй както с уникална сме природа,
така и всеки пише свойски, живо.
Пишете, не робувайте на моди,
модерното е утрешното старо.
Щом вашето сърце, душа ви води,
то няма как да бъде овехтяло!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados