27 abr 2012, 8:09

Мое горско Пиле... 

  Poesía » De amor
507 0 0

 

 

Мое горско Пиле...

 

Моя Нежност луннокоса

и зеленоока ти,

дали си в утроба носена

или пък в мечти?..

 

...Дали не кошута някога

ти прегриза пъпа

или в самодивско мляко

майка ти те къпа?..

 

Дали еньовденско биле

брала ти за здраве,

или кръв от диво пиле

крила под възглаве-

 

та ти устните кръвени,

а плътта тъй бяла,

който види я и стене

да я обладава...

 

Мъко моя луннокоса,

мое горско пиле,

обич моя недокосната

грях не сме грешили,

 

но сега желая лудо

младото ти тяло:

да го грабна, да го любя

в сладост отмаляло!..

 

д-р Коста Качев.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??