Израснахме сред цъфнали дървета.
Играехме сред лавандулови поля.
И мислехме, че е прекрасен
живота, детството и нашата страна.
Не знаехме какво е завист.
Щастливи бяхме в своята игра.
И бягахме от всякаква ненавист,
а вярвахме в себе си и радостта.
Отминаха безгрижните години,
пораснаха невинните деца,
но пак се връщат в спомени любими
и блесва в ъгълчета на окото им сълза.
Щастливи бяха детските години,
ала е различен вече днес света.
Но спомените ще останат живи
в сърцата на големите деца.
© Дора Гочева Todos los derechos reservados