3 oct 2012, 14:44

Мога 

  Poesía » Otra
431 0 1

Мога много да бъда сама.

Мога дълго да търся утеха,

с яд захвърлила свойта съдба

като тясна, износена дреха.

 

И дори да реша изведнъж,

че достатъчно бях търпелива.

Да напсувам на глас – като мъж,

полудял от безпътица сива.

 

Да прескоча добри правила,

да загърбя еснафско приличие

и свободна, със силни крила

да напусна деня безразличен.

 

А над мене – по детски добро -

да е близо едничко небето.

През нощта – тъмносиньо сребро -

със звездите и аз да засветя.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??