1 mar 2024, 22:26

Може би 

  Poesía » Otra
99 0 0

Тъй тихо в стаята при мене,
но где ли някой все  шепти?
Книгите на рафтовете денем
те ли проговарят? Може би.

 

Толкова събди във тях събрани
и любов, и болка, и сълзи.
Във нощта те всички са събрали
покрай отън, дето в тях гори.

 

Да се стопля с тях дали ще мога?
Тохло да е в мене - може би.
И отварям книга на посоки.
Цяла нощ тя нежно ми  шепти.

 

И се чувствам някак извисена
та макар не спала през нощта.
Имало и други като мене.
Книгата погали ме с листа.

© Ани Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??