1.03.2024 г., 22:26 ч.

Може би 

  Поезия » Друга
95 0 0

Тъй тихо в стаята при мене,
но где ли някой все  шепти?
Книгите на рафтовете денем
те ли проговарят? Може би.

 

Толкова събди във тях събрани
и любов, и болка, и сълзи.
Във нощта те всички са събрали
покрай отън, дето в тях гори.

 

Да се стопля с тях дали ще мога?
Тохло да е в мене - може би.
И отварям книга на посоки.
Цяла нощ тя нежно ми  шепти.

 

И се чувствам някак извисена
та макар не спала през нощта.
Имало и други като мене.
Книгата погали ме с листа.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??