В живота често тъжна сценка
корекция внася, даже малка
и в неизбежната преценка
стигаш до оназ причина жалка,
накърнила чувството ти знойно,
поднасяща ти примирение,
но поведението достойно
те изпълва с уважение
за сценката, която си видял
и след като добре се прецени
с кого и как си преживял,
няма да говориш общо за жени!?
-Може би така позната мъка
за радостта е сигурна заръка?
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados