МОЖЕМ ЛИ...?
Има ли надежда за моето сърце,
че от болка и страх е сковано цяло.
Мога ли отново да протегна двете си ръце -
да се слеем и да станем едно тяло?
Можем ли да загърбим думи тежки,
за които бяхме ние разделени?
Ще намериме ли лек за мъки,
когато лек не намерихме с години?
Ще заживеем ли така като преди -
други хора да застанат помежду?
Ще можем ли да заличим всичките следи,
че: За какво всичко стана? и Защо?
23 януари 2004 год.
© Георги Алексов Todos los derechos reservados