21 mar 2008, 9:42

Можеш ли 

  Poesía » Filosófica
664 0 3
    Можеш ли кат вятър буен
    да се носиш и пътуваш,
    можеш ли да бъдеш буден
    дори когато сън сънуваш.

    Можеш ли кат птица волна
    във небето да летиш,
    имаш ли очи на котка
    нощем пътя да следиш.

    Можеш ли като водата
    да се вълнуваш и оставаш цял,
    да бъдеш като светлината
    пълен с цветове и бял.

    Можеш ли да си като звездите,
    малко слънце сред слънца безброй,
    можеш ли като вълните
    след бурята да си в покой.

    Можеш ли кат езерото бистро
    тинята да уталожиш
    на дъното, а всичко чисто
    на света да го предложиш.

    Можеш ли като дървото
    да гориш, дори и повален,
    можеш ли като стъблото
    да се изправиш, даже победен.

    Можеш ли като лъчите
    незабелязано навред да влизаш
    и отваряйки очите,
    дори невидимото да съзираш.

    Можеш ли кат звук природен
    да изпълваш целия простор,
    можеш ли да си свободен,
    дори когато си в затвор.

    Можеш ли да проумееш,
    че си нищо сред безкрая,
    но живота си владееш
    и от теб зависи да е рая.

© Антоанета Илиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасно...
  • Прекрасна творба!Поздравления!
  • "Можеш ли да проумееш,
    че си нищо сред безкрая,
    но живота си владееш
    и от теб зависи да е рая."

    Много ми е близък стиха ти, Антоанета.
    Хареса ми, много.
    Поздрав и честит празник, Ден на поезията.
Propuestas
: ??:??