18 dic 2018, 16:23

Молба 

  Poesía » Otra
495 11 20

Онази без лице съм, анонимната,
която спи. С присвитите зеници,
която все в снега си губи името
и връщат ѝ го. Прелетните птици.  

 

Онази без душа съм. И безчувствена.
Сънувам пролет. Нека лунатици.
Прославят зимата. С елха изкуствена.
Кръщавам в лавандулов сън звездици.

 

Онази без сърце съм. Взе го лятото.
И моля те, щурче! Недей ме бýди.
Докато вятър южен върне ятото.
И пръсне по тревата пеперуди.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??