26 sept 2008, 15:21

Молба 

  Poesía » De amor
754 0 6

Години търсех любовта голяма,

разтворила сърце, душа и ум,

но винаги пристигах закъсняла,

долавях само нейния парфюм.

Надничаше зад ъгъла лукаво,

намигаше и тичаше напред.

Измамена, ядосвах и се здраво,

но хуквах пак, измолвайки късмет.

Минават покрай мене дни, години,

проблясва сняг във моята коса.

О, Господи, поне веднъж срещни ни,

аз моля те с наведена глава.

Поне веднъж с криле да ме погали,

да ме обсипе цялата с цветя.

Да разгори в сърцето ми пожари

и гола да си тръгне във нощта.

© Бояна Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??