8 may 2011, 11:45

Молитва 

  Poesía » Otra
613 0 4

                                                     По едноименната картина на Надя Русева  (nirvikalpa)

                                                                     Благодаря!


http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=246564

 

Две ръце със изопнати длани

пазят пламъче на надежда.

Колко мъка във тях е събрана,

колко много задъхана нежност.


Тихо пръстите молят пощада,

шепнат в транс настойчùво и страстно....

Биха слезнали даже и в Ада

да намерят нещо Прекрасно...


Тези шепи, и силни и топли,

колко обич жадувана носят -

приютили сълзите и воплите,

крият болки, мечти и въпроси.


Затова, Боже Господи, виж ги

и молитвата не отминавай...

Погали ги със взора си свише

и без отговор не ги оставяй...

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??