15 oct 2022, 11:14  

Молитва на скептика 

  Poesía » Filosófica, Civil
427 5 11

МОЛИТВА НА СКЕПТИКА

 

към Вапцаров

 

Една-единствена молитва

безмълвно в себе си мълвя

и вдига се духът ми, литва,

преборил може би гнева

 

и може би любов намерил

сред пустите полета страх…

Но май че в празните химери

наивно пак се омотах…

 

Да мога като теб да вярвам –

се моля без излишен шум,

но в мене грачи като гарван

логично мислещият ум.

 

Да вярвам като теб – не мога –

в доброто у човека зъл,

удавен в алкохол и в дрога,

забравил тук защо дошъл.

 

Но може някога далече

да дойде мъдрият Живот,

дано не бъдем слепи вече

и зърнем бодрия му ход!

 

16.05.2022, 16:02, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??