към Вапцаров
Една-единствена молитва
безмълвно в себе си мълвя
и вдига се духът ми, литва,
преборил може би гнева
и може би любов намерил
сред пустите полета страх…
Но май че в празните химери
наивно пак се омотах…
Да мога като теб да вярвам –
се моля без излишен шум,
но в мене грачи като гарван
логично мислещият ум.
Да вярвам като теб – не мога –
в доброто у човека зъл,
удавен в алкохол и в дрога,
забравил тук защо дошъл.
Но може някога далече
да дойде мъдрият Живот,
дано не бъдем слепи вече
и зърнем бодрия му ход!
16.05.2022, 16:02, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.