28 dic 2008, 9:57

Молитва за пътника 

  Poesía » Filosófica
796 0 12
         

Молитва  за  пътника    

 

Бъди  над  него!

Бди  над  него!

Не го оставяй! 

Съхрани го!

Щом  някой  е  на  път

потеглил,                                                       

помагай  му -

дано  да  стигне.

 

С  порои  бурни

го  не  спирай.                                              

И урагани 

му  не  пращай. 

Че  който  търси,

той  намира -

но с част от себе си 

заплаща.   

 

Не  съжалява,

не  горчи  му

потта  солена във  устата.

Ще  я  оближе,

ще му  мине

умората  от  самотата.

 

И  пак  ще  тръгне,

пак  ще  крачи,

живота  си

на  път  превърнал.

За  младостта

не  ще  заплаче.

Не  ще  поиска

да  я  върне.

 

Само  за  пътя  той милее

и  в  пътя  вижда

своя  смисъл.

Не  може  да  запре. Не  смее.

Защото сам  се  е  орисал.

 

Помагай  му

с каквото  можеш,

ако  не  искаш -

не  пречи  му.

Без  пътя,

той  е  невъзможен.

Нека  пътува! 

 

Нека  стигне!

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??