3 dic 2009, 20:11

Момче и конче 

  Poesía » Otra
699 0 2

Те се двама все обичаха,

все те двама през полето тичаха.

 

Момче и конче, през гори тъдява,

момче и конче, в радост до забрава.

 

Сънлив поет ги наблюдава,

приятелство такова песен заслужава.

 

"Те се двама все обичаха,

все те двама през полето тичаха..."

 

Сънлив поетът се прозява,

музата офейкала тъдява.

 

 - Те се двама все обичаха,

все те двама през полето тичаха -

 

на грахово зърно е цяла нощ лежала,

парче метал, пък днес, в идилията приказна видяла.

© Антоан Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И на мен нещо не ми се връзва къде е общото между момчето и кончето, и граховото зърно и метала...Но е весело стихотворение, като цяло много ми хареса
  • нещо ми убягна връзката на момчето и кончето с граховото зърно, метала и изобщо...
Propuestas
: ??:??