Не се отличаваш - така мислят другите,
и все пак си толкова различна.
Но за мен си на китарата струните
и във света най-поетичното.
В мелодията моя си тази,
която допълва всеки един тон.
В това общество, издигащо фарса
на пиедестал, сякаш заслужава поклон,
Ти си трагикомедия -
със своите драма и смях.
Ти си на моя живот епопея.
Мило момиче, ти не си като тях.
Момиче, създадено сякаш от сняг ли?
Теб хулят, а са те обичали…
Родена през най-късен февруари,
за любов навреме си винаги.
А аз какво ли съм всъщност,
щом ти си за мен Красота?
Добре, ако говорим за външност,
аз мога да съм всичко
за теб на света.
Мога да бъда и хладна -
но твоите устни ще стопля.
А щом огънят в мене загасне,
ще искам пак да си моя.
Светът ще ни мрази, презира -
ще иска да ръкопляска
и ще направи така, мълчаливо,
уж искрено - всъщност през маска.
Но аз, ако вярвах във Господ,
тъй като ти божество си за мене,
щях да го помоля учтиво
да ми даде с теб безкрайното време.
Но тъй като вяра в мен няма,
та аз вярвам само в любовта ни,
ще се задоволя и с време оставащо,
докато смрази се кръвта ни…
© Ангела Топалова Todos los derechos reservados