За изгрева и пясъчните замъци сега тъгувам...
Очи затварям - да не наднича слънцето в мечтите ми.
Отчаян вик отправям в нищото, но кой,
но кой ме чува?
В часовника на вечността годините отронват песъчинки...
Със дрезгав глас на саксофон
едно момиче в друг живот ме вика.
По-слънчев и безбрежен, с дъх на бриз -
от залива в Несебър...
Въжета – мисли котвите преплитат
и ме държат в безопасното - зад рифа,
разделящ сините води на времето.
Бях стара мачта, бях
платно на вятъра. Сънувах
еротични дюни и слънчеви плажове дори през ноември...
Прекосили екватора – на моя бряг поспираха бригантини,
но, флиртувайки с вятъра -
тихо отплуваха и ме загърбваха неусетно.
Останал сам -
бродех с мислите, осъмвах във пещерите...
С дрезгав глас саксофонът раздираше моите нощи...
Безбурно тъгувах! Не за бригантините -
за момичето,
с което изграждахме пясъчни замъци през октомври...
© Красимир Чернев Todos los derechos reservados