Монолог на Разума
Сетивен, примитивен свят:
все търси да докосне и измери
изплъзващите се химери.
Преследва ги. Дели ги
на добри и зли. И винаги
умува колко още му остават
когато болката от загубата
на желанието за живот
започне миналото си да съжалява.
Напомпва се с цитати и твърди
че истината му във виното се ражда.
Готов е да започне да живее отначало
щом глад започне да го мъчи или жажда.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados