Монополист
Зададох на Живота
жизнени въпроси:
Защо и той живурка
с далавери?
Товарите му някой друг
ги носи,
а поставя само бариери.
Добряците са рядкост
като ескимоси,
защото другарува
с лицемери.
Истината някой
щом си проси,
му подхвърля
вкиснали химери.
Защо...?
Животът пак
не отговори.
* @ ? @ *
... Закашля се болнаво,
като след тежка зима.
Погледна ме. Намигна
и усмихнат мина.
Живот ли е това?
Монополист!
Единствен е!
С кого
да му изневериш?
- Любимец и омразник...
и келеш,
при теб съм пак.
Прави, каквото щеш!
Wali (Виолета Томова)
© Виолета Томова Todos los derechos reservados